Nieuwsbericht Federatie 2 13 03 2019

Waarom steunt de Federatie als lid van KVNG/NVOG de manifestatie op 18 Maart 2019 in Den Haag:

De 3 miljoen gepensioneerden zijn toe aan een beter pensioenstelsel dat pensioenen mee laat groeien met de inflatie. De KNVG/NVOG vertegenwoordigen 300.000 die zich organiseerden voor een beter pensioen. Zij eisen daarom INDEXATIE VOOR ELKE GENERATIE.
Miljoenen gepensioneerden en werkenden zijn inmiddels 20% achterop geraakt door veel te strenge wetgeving op pensioenen.
Pensioenfondsen worden gedwongen zich arm te rekenen. Ze mogen niet indexeren terwijl het geld tegen de plinten klotst. BIZAR.
Er dreigen nu zelfs KORTINGEN, die MOETEN VAN TAFEL.
Er wordt veel te weinig premie betaald, de premie is niet kostendekkend. Dat kost in totaal 8 miljard per jaar, DIE WORDEN BIJGEPAST DOOR GEPENSIONEERDEN. ONEERLIJK!
Maar we staan hier vandaag niet alleen voor onszelf. Ook de jongeren en de 1 miljoen ZZPers hebben recht op een goed pensioen, ZIJ ZIJN IMMERS DE GEPENSIONEERDEN VAN DE TOEKOMST. Daarom steunen wij de acties van de Vakcentrales. Samen sterk voor een goed pensioen.
We willen niet alleen steunen we willen ook MEEBESLISSEN. Meer dan de helft van het pensioenvermogen is door de gepensioneerden opgebracht. OVER ONS GELD BESLISSEN WE MEE! Die boodschap hebben we er de afgelopen weken ingeramd met 250 radiospotje.